Wild Turkey är producerad på destilleriet i Lawrenceburg, Kentucky, som har rötter ända tillbaka till 1855. Namnet Wild Turkey uppstod på 1940-talet när destilleriets marknadschef, Thomas McCarthy, tog med sig en provflaska på en jakt efter vilda kalkoner. Hans vänner blev så förtjusta i smaken att de bad honom ta med mer av den "vilda kalkun-whiskeyn". Därav föddes namnet Wild Turkey.
Destilleriet är känt för att använda en högre andel råg i sin mashbill och för att lagra sin bourbon under längre tid än många konkurrenter. Denna Bourbon är lagrad i mellan 5-8 år - exakt hur länge är upp till deras masterdestillerare. Denna bourbon lagras på svedda amerikanska ekfat på char level 4, känt som alligator char (eftersom fatet får utseendet av alligatorskinn), vilket ger mer djup och intensitet.
Den har en gyllene ravfärg och en doft av vanilj, karamell, apelsinskal, torkad frukt och ek. Smaken är mjuk och rund med toner av karamell, vanilj, honung, kryddor från rågen och en antydan av tobak och ek. Den rekommenderas i klassiska cocktails som Old Fashioned eller Whiskey Sour. Läs mindre