Hela hemligheten bak den speciella beska smaken i Gammel Dansk ligger i blandningsförhållandet mellan 29 olika örter, kryddor och blommor, inklusive angelikarot, muskotnöt, anis, ingefära och rönnbär. Fram till lanseringen 1964 fick J.K. Asmund och hans medarbetare fria händer att blanda sig fram till rätt smak. Den danska motsvarigheten till de konkurrerande, utländska magbitterna skulle vara besk, men inte för skarp.
I denna Gammel Dansk Bitter finns inga smakgivande ingredienser som får dominera den totala smakupplevelsen. Det var en lång kamp för Asmund, medarbetarna och deras familjer att välja ut och smaka sig fram till de ingredienser som ger Gammel Dansk de rätta aromatiska, skarpa och beska egenskaperna.
Exakt hur och var i tillverkningen den speciella kemiska processen uppstår och skiljer Gammel Dansk Bitter från de andra produkterna är okänt.
Efter att ingredienserna har behandlats och blandats i rätt proportioner, får de ligga och gotta sig i 96% ren alkohol i tre månader, innan vatten tillsätts och alkoholhalten sjunker till 38%. Därefter buteljeras härligheten och är redo att avnjutas.
Läs mindre